Kdo se najpogosteje odloča za botoks?

Za botoks ste najverjetneje slišali že čisto vsi, a v resnici o njem zagotovo ne veste čisto vsega. Za takšno vrsto polnila se najpogosteje odločajo ženske, ki si želijo imeti bolj spočiti, svež pa tudi bolj mladostni videz svoje kože, obenem pa si želijo izgledati še vedno dovolj naravno.

Znano je, da s pomočjo botoksa lahko na izjemen učinkovit način pomladimo zgornji del obraza. Najbolj primeren čas za uporabo tovrstnega sredstva pa je seveda pogojen povsem individualno.

Kdo se najpogosteje odloča za botoks?

Za učinkovito zmanjševanje gubic med obrvmi, na čelu ter okrog oči

Najpogostejša mesta, kamor se injicira botoks, so zagotovo predel med obrvema, vodoravne gube na čelu, prav tako tudi gubice okoli oči. Če se torej začasno oslabijo spodaj ležeče mišice, gubice v teh predelih niso več tako zelo izrazite. Slednje pa daje zelo svež, spočit in mladosten pgoled in videz. Trajanje samega učinka je v tem primeru nekje od štiri do šest mesecev.

Za zmanjševanje prekomernega potenja

Seveda se botoks oziroma njegovo injiciranje lahko uporablja tudi za učinkovito zmanjševanje prekomernega potenja – tako dlani kot tudi predele pazduhe. Če imamo torej tovrstne težave, je botoks lahko odlična rešitev. Z več manjšimi vbodi botoksa v predel dlani ali v predel pazduh se precej zmanjša delovanje žlez lojnic. Slednje so odgovorne za izločanje znoja. Učinek botoksa pa v tem primeru lahko traja tudi do enega leta.

Ali botoks lahko prinaša kakršne koli zaplete?

Praviloma kakšnih zapletov po glajenju gubic s pomočjo botoksa ni. Kljub temu pa se vendarle lahko pojavi kakšna težava, kot na primer:

·         glavobol,

·         na mestu vboda se lahko pojavi manjša modrica,

·         občutek napetosti ob prvem injiciranju.

K sreči vse omenjene težave večinoma že v samo nekaj dneh povsem izzvenijo. Na sploh lahko rečemo, da gre za varen poseg. Seveda pa je delo z botoksom nujno potrebno zaupati izkušenemu strokovnjaku.