Keramika je zelo uporaben material za ploščice

Keramične ploščice lahko najdemo v vsakem stanovanju. Keramika je najboljši material, ki se uporablja za kopalniška tla, lahko pa tudi za stene. Kopalnice imajo keramična tla, saj keramika ni občutljiva na vlago in mokroto, katere pa je v kopalnici zelo veliko. Če pride do odtekanja vode, bodi si iz pralnega stroja ali pa nam poči kašna kopalniška cev, bi se vsa možna tla lahko napojila z vodo in bi se posledično lahko uničila. Če pa imamo na tleh keramične ploščice, tega problema nimamo, saj so ploščice dobro pritrjene na tla, kar pomeni da med njimi ni prostora, kamor bi voda lahko uhajala, sam keramika pa je tako ali tako vodoodporna. 

Keramika se uporablja tudi na drugih področjih, na primer za razen pribor oziroma krožnike, posode in tako dalje. Prav tako je v kopalnici večino stvari narejenih iz keramike. Torej, straniščna školjka, kopalniška kad ali tuš in pa umivalnik, so vsi narejeni iz keramike. Najbolj pogosta uporaba keramike pa je seveda za ploščice. 

Keramika je zelo uporaben material za ploščice

Keramika je zelo lahko obvladljiva, zato imamo lahko ploščice najrazličnejših oblik. Na ploščicah lahko tudi naredimo razne vzorce, ki polepšajo videz kopalnice. Keramika pa ima še eno prednost in sicer med izdelavo, se jo da tudi obarvati, torej nismo vezani le na osnovno barvo gline, ki ne bi izgledala preveč privlačno. Prav tako se končni videz keramike lahko spolira, kar da ploščicam svoj lesk. 

Keramične ploščice lahko tako izberemo takšne, ki najbolje ustrezajo naši kopalnici. Nato jih je potrebno še položiti po tleh, kar pa zahteva nekoliko znanja, zato je najbolje, da nam to opravi delavec. Ploščice je potrebno položiti s posebno maso, da se pravilno pritrdijo. Nato, ko končamo, moramo med ploščicami še vbrizgati talne, ali stenske, fuge, ki dajo končnemu rezultatu lepši videz. Ploščice pa lahko postavimo tudi na steno, kjer je proces več ali manj isti.